Studii de caz

Studii de caz

*Pentru protejarea identitatii pacientilor, numele folosite au fost modificate fata de cele reale.
Dr. Meda Simu

Adelin, 11 ani, urcior

Adelin avea la pleoapa de sus, la baza genelor un urcior care il supara de mult timp. La recomandarea medicului dermatolog a folosit un unguent pe baza de antibiotice, insa fara succes. Crema facea ca urciorul sa evolueze si sa reapara. Dupa mai multe astfel de experiente, Adelin trece printr-o cura de 10 zile de antibiotice cu efect asupraintregului organism. La 5 zile dupa terminarea curei, urciorul a reaparut. In continuare medicul propune o noua cura cu alte antibiotice, insa mama copilului refuza.

La prima consultatie i-am aplicat pe leziune Extractul Moale de Propolis si ii recomand mamei sa aplice extractul de 3 ori pe zi. La urmatorul control, dupa 5 zile, leziunea lui Adelin nu mai era vizibila si efectul era unul pozitiv, total diferit fata de unguentul care mai mult rau ii facea.

Andreea, 3 ani, infectii la unghii

Andreea facea constant infectii la unghiile degetelor mari de la picioruse. Unghiile erau deosebit de fragile, se rupeau, iar la marginea unghiei se forma o inflamatie purulenta care era foarte dureroasa pentru cea mica. Infectiile se repetau frecvent la 2-3 saptamani, iar mama se simtea neputincioasa in fata problemelor pe care le avea fetita.

Mamica a decis sa apeleze la remedii naturale si a aplicat Extract Moale de Propolis pe infectiile degetelor. Infectiile s-au retras si in cele din urma au disparut. Dupa cateva saptamani infectia a inceput sa reapara, mamica a aplicat din nou propolisul, iar infectiile nu au mai evoluat si s-au vindecat. De atunci, Andreea nu a mai avut aceste probleme, iar unghiile au devenit mai rezistente si nu s-au mai rupt.

Robert, 9 ani, blefarita scuamoasa

Robert, sufera de blefarita scuoamoasa. Este o boala cronica, care reapare si face ca la baza genelor sau pe gene sa apara cojite si anumite pelicule asemanatoare cu matreata. Robert avea ochii congestionati si genele erau pline de astfel de cojite.

Am folosit ser fiziologic si tifon steril in incercarea de a-i curata ploapele si de a-i indeparta cojitele care erau deosebit de aderente. Apoi am aplicat Extractul Moale la baza genelor cu ajutorul unui aplicator foarte fin.

Peste o saptamana, Robert avea ochii mult mai putin congestionati, iar cojitele erau mult mai putine. Mamica mi-a marturisit ca acestea se indepartau doar cu apa simpla si nu mai era nevoie sa le frece cu tifonul pentru a le indeparta. I-am mai aplicat inca o data Propolisul, iar peste 7 zile, la urmatorul control, leziunea disparuse, iar pleoapele si ochii aveau un aspect normal.

Valentin, 36 de ani, eruptie pruriginoasa

Valentin avea imunitatea foarte slabita din cauza unor cure repetate si lungi de antibiotice. Astfel, ii apare o eruptie la nivelul testiculelor. Aceasta eruptie se prezinta prin mancarimi si aparitia unor vezicule foarte deranjate estetic. Medicul ii prescrie Metronidazol, un antibiotic foarte puternic dar cu numeroase efecte adverse importante.

In urma tratamentului eruptia se mareste si devine in plus si dureroasa. La recomandarea medicului Valentin incearca si Aciclovir, medicul presupunand ca daca eruptia nu e de origine bacteriana poate fi de origine herpetica. Dupa acest tratament Valentin marturiseste ca problema nu s-a rezolvat, iar durerea continua.

Ii recomand lui Valentin sa aplice pe eruptii Extractul Moale de Propolis de la Bioremed. A doua zi ma suna fericit si imi spune ca dupa prima aplicatie leziunea a incetat sa mai fie pruriginoasa, durerile au scazut iar eruptia a inceput sa involueze.

Mirela, 31 de ani, psoriazis la nivelul talpii

Mirela avea de 5 ani psoriazis la nielul talpii cand a ajuns la mine. I-am recomandat sa foloseasca Extractul Moale. Ea a decis sa inlocuiasca treptat unguentul pe baza de cortizon cu Extractul Moale de Propolis, deoarece observa acelasi efect de limitare a leziunii, dar fara efectele adverse ale cortizonului (crestere tensiune, cresterea glicemiei, cresterea colesterolului si cresterea in greutate).

Alte afectiuni

Am propus acelasi tratament si in cazul altor afectiuni si am observat rezultate foarte bune. Printre aceste afectiuni amintes de herpes labial, afte bucale, arsuri sau taieturi la nivelul pielii, dermatite atopice la nivelul bratelor. In toate aceste situatii, Propolisul Moale a accelerat procesele de vindecare si cicatrizare.

In leziunile de la nivelul pielii sau a mucoaselor, pacientii suporta mult mai usor Propolisul Moale fata de aplicatiile cu tinctura clasica, pentru ca acest propolis contine mult mai putin alcool si nu produce aceeasi senzatie intensa de arsura.

În toate aceste cazuri s-au făcut aplicații locale iar afecțiunile s-au vindecat datorită efectelor
combinate ale propolisului, antiinfecțios dar și de regenerare a țesuturilor.

Pe cale generală l-am indicat amestecat cu miere, luat pe stomacul gol o dată pe zi dimineața, în cure de câte 2 luni, pentru profilaxia infecțiilor respiratorii, obținând rezultate favorabile. În caz de răceli l-am administrat de 3 ori pe zi.